Logo Alfara de Carles

Alfara de Carles

Baix Ebre


Ets a: Portada > Fauna > Rabossa, Guineu


Rabossa, Guineu

guineu0


Rabossa- Guineu
Vulpes vulpes




Té el tamany d'un gos mitjà, ja que, incloent-hi la cua, no sol superar els 120 cm. i el seu pes no és superior als 10 kg. Els mascles són més grans que les femelles, com passa a la majoria dels mamífers carnívors. El seu pèl, juntament amb els seus hàbits depredadors, li han portat la major part de problemes, ja que és dens i llarg i li dóna una qualitat molt aprecidada en pelleteria. La punta de les orelles i de la cua sol ser negra, així com algunes zones de les potes. La gola, la barbeta i la panxa solen ser quasi blancs. El morro és afilat i acaba amb un musell petit, negre i brillant.
Sempre evita a l'home. Se sol organitzar amb parelles, cadascuna de les quals ocupa i defensa un territori particular. En aquest territori excaven les seves galeries i donen a llum a les seves cries.





© Ajuntament de Alfara de Carles, Tots els drets reservats - Qui som? - Normes de privacitat

Amb el suport de: Diputació de Tarragona. Logo Consell Comarcal del Baix Ebre. Logo Consorci Administració Oberta de Catalunya. Logo